top of page
margreet5

Netwerk Conceptueel Bouwen breidt uit!

Van Wijnen is nu ook concern breed aangesloten bij het Netwerk Conceptueel Bouwen. Wij vroegen hen zich aan ons voor te stellen en meer te vertellen over hun Wij Wonen concept.


Van Wijnen | website |

Van Wijnen is een toonaangevende speler in de bouw- en vastgoedsector en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot aanbieder van integrale wijk- en woonoplossingen. Met een sterke focus op betaalbaarheid, duurzaamheid en innovatie biedt Van Wijnen oplossingen die bijdragen aan een toekomstbestendige leefomgeving. Eén van deze oplossingen is "Wij Wonen," een woonconcepten van Van Wijnen, die gericht is op het realiseren van duurzame, betaalbare en flexibele woningen die naadloos aansluiten bij de steeds veranderende woonwensen van mensen.


Wat brengt Van Wijnen naar het NCB?

Van Wijnen een schat aan kennis en ervaring op het gebied van duurzame en modulaire woonoplossingen. Wij delen graag onze inzichten over de voordelen en uitdagingen van zowel conceptueel als geïndustrialiseerd bouwen, en denken actief mee over hoe we gezamenlijk standaarden en richtlijnen kunnen ontwikkelen die modulair en circulair bouwen stimuleren. Daarnaast biedt het Wij Wonen concept een unieke combinatie van modulair maatwerk en klantgerichtheid. Dit concept combineert de voordelen van modulair bouwen met de mogelijkheid om een huis echt persoonlijk en uniek te maken. Van Wijnen ziet ook een belangrijke rol weggelegd in het gesprek met overheden en andere stakeholders om beleidsvorming te beïnvloeden en het tempo van duurzame woningbouw te versnellen.


Voor welke uitdaging staat Van Wijnen?  

De uitdagingen die Van Wijnen ziet, liggen in het groeiende woningtekort, de langdurige doorlooptijden voor vergunningen, en de oplopende kosten van projecten die op een traditionele manier, veelal eenmalig, worden uitgewerkt. Dit traject kost veel tijd en geld en zorgt voor onhaalbare projecten. Om deze obstakels te overwinnen, denkt Van Wijnen (meer) conceptmatig, zowel in product als in proces. Met onze innovatieve woonoplossingen ontwikkelen we toekomstbestendige wijken en woningen die niet alleen duurzaam en betaalbaar zijn, maar ook flexibel genoeg om mee te groeien met de veranderende wensen van onze klanten en eindgebruikers.


Wat wil Van Wijnen halen bij het NCB?

Bij het NCB zoekt Van Wijnen inspiratie en samenwerking met andere vooruitstrevende partijen in de bouw- en vastgoedsector. Door samen te werken met ontwikkelaars, corporaties, architecten, gemeenten en andere belanghebbenden, willen we ons woonconcept "Wij Wonen" continu verbeteren en nog beter laten aansluiten op de wensen van opdrachtgevers en bewoners. Wij zijn op zoek naar nieuwe ideeën en inzichten die ons helpen om onze aanpak verder te optimaliseren en de uitdagingen van vandaag en morgen het hoofd te bieden.

 



15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page